lauantai 4. tammikuuta 2014

Paul McCartney : New



Kun luin ensimmäisen kerran asiasta, että Paul McCartney julkaisee uutta musiikkia ajattelin että tämähän on mahtava juttu. Kuulin ensimmäisen kerran levyn kappaleita jostain radio-ohjelmasta.
Hänen 16. sooloalbuminsa tosiaan yllättää rokkaavalla asenteella ja energiallaan.  Tämä kuulostaakin todella tuoreelta enkä ainakaan vielä ole kyllästynyt kyseiseen levyyn, päinvastoin.

Jos katsotaan hieman levyn sisältöä. Se on heti ensimmäiseltä raidalta Save us (Pelasta meidät) lähtien täyttä asiaa ja mitkä fiilikset sen ja ylipäänsä koko levyn kuuntelu kerta toisensa jälkeen antaa. Jos sattuisi olemaan huono päivä tai vaikkapa sadepäivä niin ehdottomasti silloin tämän kuuluisi pyöriä levylautasella.

Paul McCartney : Save us

Levyllä on pari muutakin kappaletta ylitse muiden ja yksi niistä on nimikko kappale New,
tässäkin biisissä on jotain sanoin kuvaamatonta.

Paul McCartney : New

Toisena singlenä levyltä on kuultu Queenie eye. Tätä kappaletta kuunnellessa menee ihan kylmät väreet- on se niin timanttia. Ei 71-vuotias rokkipappa aio todellakaan jäädä vielä täysipäiväisesti eläkkeelle. Queenie eye on levyn parhaimpia tai ehkä jopa paras kappale ja se rokkaakin kuin the Beatles ikään kappaleen musiikkivideosta näkee että Maccalla on hauskaa. Se on kuvattu legendaarisella Abbey Roadin studiolla.

Paul McCartney : Queenie eye (musiikkivideo, YuoTube)


Laulussa Early days Paul muistelee nuoruuttaan Liverpoolissa. Laulussa kuuluvat iän tuoma rasite, karheus.  Macca toteaa laulussaan osuvasti näin. "Kuinka te voisitte tietää mitä teimme, te ette olleet paikalla".

Paul McCartney : Early days

Valitsin tämän levyn viime vuoden kymmenen parhaan levyn joukkoon sijalle 3 ja ihan syystä. Se on vaan niin tyylipuhdasesitys ja ehjä kokonaisuus. Näin tuoretta musiikkia on mukava kuunnella,        se on jotenkin voimaannuttava kokemus. Sir Paul McCartney on tehnyt yhden parhaimmista sooloalbumeistaan ehdottomasti.  Levyä voi jopa verrata yhden hieman vanhemman rockbändin tuotantoon.


   -Jones-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti