tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 parhaat levyt!


On tullut taas se aika vuodesta kun valitaan parhaat levyt.
Tänä vuonna onkin riittänyt toinen toistaan upeampia albumikokonaisuuksia varsinkin miesartistit ovat kuluneena vuonna julkaisseet paluu- ja live levyjä esimerkiksi J. Karjalainen teki näyttävän paluun ja näin kuuluu ansaitusti listalle. Viimevuosina palkintogaalat ovat olleet naisartistien kuten Jenni Vartiaisen, Anna Puun ja Chisun juhlaa. Oli erittäin vaikea valita 10 parasta levyä. Lista on seuraavanlainen.

Vuoden 2013 parhaat levyt
 Top 10

1. J.Karjalainen : Et ole yksin
On ehdottomasti vuoden paras kotimainen albumi kaikista.
Sen positiivinen energia ja asenne on taattua Karjalaisen tuotantoa. Tätä levyä edeltäneet kolme levyä Lännen Jukkaa oli kuin tarkoitus kasvattaa nälkää. Et ole yksin levyn ensimmäinen single radiosoittoon julkaistiin youtubessa tasan vuosi sitten. Tämä levy rokkaa oikeasti, minulla on molemmat cd ja vinyyli versiot tästä. J.Karjalaisen seuraavaa levyä odotellessa , joka toivottavasti tulee pian.

2. Anssi Kela : Anssi Kela
Anssi Kelan parin musiikillisesti hiljaisemman vuoden jälkeen keväällä 2013 tapahtui jotain merkittävää kun Kelan albumin ensimmäinen single Levoton tyttö julkaistiin ja se meni suoraan soittolistojen kärkeen ja kauaa ei tarvinnut odottaa kun perässä seurasivat Miten  sydämet toimii? ja
Maitohapoilla kappaleet. Levy on kiinnostava kokonaisuus kaikkine kasari-soundeineen.

3. Paul McCartney : New
Sir McCartney on tehnyt yhden parhaimmista sooloalbumeistaan.
Se on raikas ja tyylipuhdas esitys.


4. Vesa-matti Loiri : Tuomittuna kulkemaan
Tuomittuna kulkemaan on Veskun laadukas "paluu" platta. Upeat duetto kappaleet ovat levyn parhaimmistoa. Levyllä Loirin yksin laulamat kappaleet kuten Alla ruosteisen kuun, Syvä maanantai ja kotiinpaluu ovat upeita tulkintoja, levy ei kuitenkaan täyttänyt kaikkea odotettua.


5. Jonna Tervomaa : Eläköön!
Levy on täynnä toinen toistaan raikkaampia elämänmakuisia tarinoita. Jonna Tervomaan lähes kuuden vuoden enemmän tai vähemmän hiljaisemman vuoden jälkeen  olin miltein unohtaa tämän olemassaolon, kun kuulin kesällä kappaleen nimeltä "Minä toivon". En ollut tunnistaa esittäjää lainkaan ajattelin vain, että: "Tämä kuulostaa tosi raikkaalta ja mikä soundi".  Vasta myöhemmin kuulin jostain, että se on Jonna Tervomaa. Tämä levy on ollut kovassa soitossa minulla viime aikoina. Onnistunut paluu suomalaisen musiikin eturiviin siis.

6. SANNI : Sotke mut
Sanni Kurkisuo on nuori lahjakas laulajalupaus, jonka levy on yksi kiinnostavimpia tämän vuoden debyytti albumeita. Levyn ensimmäinen single Prinsessoja ja astronautteja julkaistiin keväällä. Ajattelin tuolloin, että tässä meillä on taas joku yhden hitin ihme, mutta olinkin todella väärässä.

7. David Bowie : Next day
 David Bowien tasokas paluu Next Day- levyllä on erinomainen. Bowie julkaisi viime kevään 66-vuotispäivänä  singlen levyltä. Where are we now-kappaleessa muistisairas kysyy missä olemme. Paikkansa ansainnut listalla.

8. Ismo Alanko : Maailmanlopun sushibaari  ( ERIKOISPAINOS)
Paketti sisältää levyn, jossa on  bonusbiisit ja kakkoslevyn, kolmannes vuosisata taiteilijaelämää livelevyn.  Livelevyllä on mukana tuttuja klassikoita Ismo Alangon kynästä, kuten Levottomat jalat,  Kun Suomi putos puusta ja Peltirumpu. Maailman lopun sushibaari sisältää uusia Alangon biisejä mm. Harmaa on hyvä väri. Taattua Ismo Alankoa alusta loppuun.

9. Esa Pulliainen & C- combo
On Esan hatunnosto vilpittömästi suomalaiselle rautalankamusiikille. Tämä Esan projekti Agentsien ohella on toiminut jo vuodesta 2008, mutta kaikessa hiljaisuudessa julkaisivat tänä vuonna saman nimisen debyyttialbuminsa.

10. Tuomari Nurmio : Dumari & Spuget
Voiko kukaan kuulostaa  vielä kuuskymppisenä niin raikkaalta kuin Dumari? Levyn versiot vanhoista hittikappaleista kuulostavat paremmalta kuin niiden alkuperäiset. Kokonaan stadin slangiksi laulettu levy on jotain uutta. On levyllä toki uusiakin kappaleita, kuten Spiidi Pirinen ja Sniidu Friidu. Dumari on vielä kynänsä kanssa terävänä. Jään odottamaan, tuleeko tälle projektille jatkoa.

Hyvää ja musikillisesti parempaa vuotta 2014 kaikille!         -Jones-

J.Karjalainen : Mennyt mies


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti