sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Hector (taasko?)


Kun luin pari viikkoa sitten jostain netistä, että Heikki Harma eli tutummin Hector on tekemässä paluuta lavoille ja keikoille mietin, että  "Ei tämä voi olla mahdollista mutta totta se on." Hector todellakin tekee sen ja tämä on minun laskujeni mukaan jo toinen "Paluu".Olen viime vuosina sitä asiaa harmitellut,  että on väärin jos Hector ei enää julkaise uusia levyjä tai tee keikkoja olinkin melko varma siitä, että näin ei enää tapahdu. Näinhän se on ettei koskaan saisi sanoa ei koskaan. Onneksi tilanne on nyt korjattu. Voihan olla, että taiteilijalle tulee rahapula tai sitten löytyy uutta inspiraatiota ja mieltä lähteä kiertämään keikkapaikkoja. Hector teki jäähyväiskiertueen vuonna 2007 mutta palasi lavoille jo muutaman vuoden tauon jälkeen. 
Vastaavanlainen tilanne on käynyt monien artistien kohdalla hyvä esimerkki on Vesa-Matti Loiri, joka ilmoitti vuonna 2010 jäävän määrittelemättömän pitkälle tauolle , sivuun musiikkibisneksestä ja lopettavansa hommat kokonaan. Mutta niin vain kävi, että uusi levy ilmestyi kolmen vuoden tauon jälkeen ja tällä hetkellä Loiri nauttii ansaitusti suurtasuosiota.
Ymmärtääkseni ensi vuonna on tulossa parikin kappaletta elokuvia, joissa Vesku on mukana.
Tämä taas todistaa sen, että aina on olemassa takaportti ja mahdollisuus palata.

Hector : Kuunnellaan vaan taivasta



Hectorin edellinen studioalbumi "Ei selityksiä" julkaistiin vuonna 2004 ja se on myynyt platinaa. Tältä levyltä suureksi radiohitiksi nousi ehdottomasti "Kuunnellaan vaan taivasta".  Nyt lähes kymmenen vuoden levytystauon jälkeen Hector on solminut levytyssopimuksen Sony musicin kanssa.

Uusi albumi julkaistaan vuonna 2014. Itse odotan tätä suurta päivää jo innolla. Hector itse määrittelee levyään seuraavasti : "Luvassa on ikääntyneemmän ihmisen näkökulmaa asioihin".
Tämä on mahtava juttu. Olisi hienoa lähteä johonkin Hectorin konserttiin tai nähdä hänet ensikesänä festareilla nythän se olisi hyvinkin mahdollista. Pitääpä katsoa Hectorin keikkakalenteria.

Tämä on hieno uutinen kaikille Hectorin faneille!  



   -Jones-






















  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti