keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kesä on täällä taas! (Nyt Kolisee)




Nyt kolisee! Nimittäin keväällä julkaistiin levy, joka ei ole mikä tahansa pitkäsoitto.
Vaan se on suomiräppäreiden hatunnosto J.Karjalaiselle suurella kunnioituksella. Tällä levyllä pääosassa ovat J.Karjalaisen ET OLE YKSIN levyn kappaleet, jotka on hienosti tehty uusiksi.
Suomi räppäreiden suuhun sopiviksi kappalleet on siis käytännössä kirjoitettu uuteen kuosiin, mutta jotain tuttua silti jokaisesta biisistä löytää. Rap versio liikkuu nimellä "Nyt Kolisee" koko levy on oikeastaan mielestäni hyvin itsenäinen teos. Idea lähti kesällä 2013 Palefacen eli Karri Miettisen ja J.Karjalaisen keskustelusta Ruisrockin Rantalavan bäkkärillä. Rankkojen duunipäivien jälkeen lopputulos näki päivänvalon keväällä neljäs päivä huhtikuuta. Tekijätietoja kun katsoo niin kyllä tulee mieleen että ei tämä huono voi olla. Mukana tässä joukossa on muun muassa Stepa, Kube, Asa ja Juno. Ei siis mitään pieniä nimiä, kaikki suomiräpin kärkijoukkoa. Esimerkiksi keväällä julkaistiin levyn ensimmäinen single nimeltään "Miljoona vuotta", joka on versio Meripihkahuone kappaleesta.
Tässä oli taidonnäyte kokkolaliselta Solonen & Kosola freestyle kaksikolta. Täytyy sanoa, että aika nappivalinta singleksi ja vielä radiosoittoa ajatellen. Hyvinhän se Freestyle kulkee kun sen osaa ja nämä jätkät kyllä osaa. Mahtavuutta!
Kokonaisuutena tämä on kyllä hyvin onnistunut, ehjä siisti ja ei yhtään tylsää biisiä. Paljon hienoja biittejä sinkoilee mielen syövereihin tajuntaan. Hyvällä tavalla kaikki kappaleet ovat erilaisia vahvasti reggaepoljentoiset kappaleet rullaava rytmikkäästi ja rennon mukavalla otteella eteenpäin. Ei kuitenkaan unohdeta levyn suomiräp osuutta, jonka tarjoilee muun muassa Asa, Timo Pieni Huijaus, Kevin Tandu ja Toinen Kadunpoika. Tämä levy on minun levysoittimessa kyllä viimeisen kahden kuukauden aikana hyvin viihtynyt.
Jotenkin sen erilaisuus yllätti minut ja monen spotify kuuntelukerran jälkeen päädyin ratkaisuun ostaa se fyysinen äänite. - Tietysti vinyylinä! Se uutuuden viehätys ei ole vieläkään loppunut. Edelleen kuuntelen levyn säännöllisesti läpi aina välillä. Kyllä tämä on ehdottomasti suosikkilevy tällä hetkellä. Oikea kesälevy, jolla on piristävä vaikutus-Hyvä fiilis ja tunnelma.
Tässä on uutta ja tuoretta. - Nyt Kolisee!

Solonen & Kosola : Miljoona Vuotta (Meripihkahuone)

Kevin Tandu & Toinen Kadunpoika : Nykyään näin (Nyt Kolisee)




Toinen levy, jota olen paljon kuunnellut nyt ja varsinkin keväällä ilmestymisen jälkeen on Scandinavian music groupin uusin platta, joka tunnetaan nimellä Terminal 2. Eli hieman erilaista musiikkia Nyt Kolisee levyn vastapainoksi. Muutenkin Terminal 2 on erityinen levy, että sitä saa vinyylinä, mutta myös siitä syystä, että sisältö, se eroaa merkittävästi bändin aiempaan tuotantoon verrattuna.  Edelliset levyt kuten vaikka Näin minä vihellän matkallani (2009) ja Manner (2011)
olivat täynnä enemmän tai vähemmän  kantri folkia sekä akustista sointia. Tämä uusi levy taas on soundiltaan mielenkiintoinen ja täynnä hienoja biisejä oikeastaan kaikki ovat hyviä, ei yhtään huonoa.  Minun suosikkikappale tällä levyllä on "Nuorukainen", siinä on jotain maagillista. Soundi tällä levyllä on jotain 1980- lukua syntikkapoppia. Hieman elektronisempaa soundia. Kuin juuri aiemmilla levyillä. Onko tämä taktinen tyylin muutos vai kokeilu? Jäähyväissoitto menneellä?
Onko tämä uuden aikakauden alku? Sen saamme tietää varmasti lähitulevaisuudessa. No joka tapauksessa uusi Terminal 2 on hyvä ja hyvin se soi! Täytyy vielä mainita, että nyt sunnuntaina 6.7 Ruisrockissa Scandinavian music group veti hienon keikan Rantalavalla. Olin vähän pettynyt, koska
se ei kuulostanut ehjältä kuten levyllä. Tottahan se on, että usein livenä biisit kuulostaa tietysti erilaiselta verrattuna levyllä. Samana päivänä Rantalavalle nousi ruotsalaisbändi First aid kit ja ymmärtääkseni kohtuullisen suosittu ja menestynyt. En ole väärässä.
Minä ajattelen niin, että Scandinavian music groupin suuret tekijät ja tähdet ovat Terhi ja Pauliina Kokkonen sekä Joel Melasniemi. Terminal 2 on oikeasti hyvä levy kokonaisuutena.
SMG ja First aid kit ovat aika samantyylisiä bändejä, mutta kumpi oli ensin?

Scandinavian music group : Nuorukainen

Scandinavian music group : Ei paniikkia




 Uutuusbiisit, joita tällä hetkellä kuuntelen ja kovasti peukutan kuuluvat tietysti minun spotify- soittolistallanikin vahvasti. Esimerkiksi reggae artisti Aurora julkaisi kesäkuussa uuden singlen syksyllä julkaistavalta albumiltaan Se soi on  kappaleen nimi, joka siis julkaistiin ja siitä tuli samalla tavoin jonkun asteen kesähitti kuten jo aiemmin keväällä julkaistu single Eilisen aurinko.
Tämän Auroran biisit ne on niin tuoretta ja uutta tavaraa, hienoa sellaista. Tulee väkisin hyvä fiilis!
Tällä hetkellä kuulostaa raikkaalta ja hyvältä.
Toinen esimerkki on hyvä esimerkki, tätä on oikeasti odotettu nimittäin Hector julkaisi joku aika sitten uuden singlen moneen vuoteen. Tavallinen suomalainen mies on tämä uusi kipale nimeltään.
Sympaattinen ja hauska tämä Hectorin uusi laulu. Kovassa soitossa minulla on tämäkin ollut.
Sitten on vielä Agets & Vesa Haaja, joka julkaisi alkukesästä uutta materiaalia tulevalta pitkäsoitolta.
Laulun nimi on Yksin Sinun. Se on italialaista alkuperää, suomalaiset sanat tähän teki Marko Haavisto. Myös Olavi Uusivirta on kehitellyt jotain uutta, Julkaisi Ikuiset lapset levyltä uuden singlen Ollaanko tämä kesä näin? nimisen biisin. No ei siinä vielä mitään, mutta lisäksi musiikkivideon joka ei ole tavallinen- päinvastoin. Videolla Olavi Uusivirta ja Joel Mäkinen seikkailevat Helsingissä.
Olavi on John Lennon ja Joel Yoko Ono. Tämä rockin ikoninen rakkaustarina on kerrottu monta kertaa, vaan ei koskaan yhtä hauskalla tavalla.

Aurora : Se soi (Youtube)

Hector : Tavallinen suomalainen mies (Youtube)

Olavi Uusivirta : Ollaanko tämä kesä näin? (Youtube)


 Kesäkuussa julkistettiin syksyllä tulevan uuden Vain Elämää kauden-tähtiartistikattaus.
Olen sitä mieltä, että tuosta paremmaksi ei ohjelman artistijoukko enää mene. En silti pidä siitä, että iltapäivälehdet kertovat, mitä kuvauksissa tapahtui tai ylipäänsä. Tarvitseeko niitä kertoa etukäteen? En näe siinä mitään järkeä. Odotan innolla tulevien vuosien Vain Elämää ohjelman artistivalintoja. Ketkä konkarit ja pidemmän uran tehneet laulajat, lauluntekijät lähtevät leikkiin mukaan.
Jos Pepe Willberg, J. Karjalainen ja Hector  saataisiin ohjelmaan joskus, se olisi hienoa. Tulevan kauden jaksoista odotan erityisesti Vesa Matti Loirin päivää.

   -Jones-

Irwin Goodman : Vain elämää (Youtube)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti