torstai 2. kesäkuuta 2016

Bob Dylan - 75-vuotta!



Tällä viikolla olen kuunnellut Dylanin tuotantoa enemmän kuin pitkiin aikoihin ja syykin on erittäin hyvä. Bob-setä vietti tiistaina 24.5. syntymäpäiviään. Muustakin syystä Dylanilla on tänä vuonna juhlittavaa kun Blonde on Blonde- albumin julkaisusta tulee kuluneeksi 50- vuotta. Se on yksi Dylanin suurista menestyksistä ja suuri rockin klassikkoalbumi tänä päivänä. Levyltä löytyvät mm. klassikkokappaleet I want you ja Just like a woman.
On mahdotonta muistaa missä kuulin ensimmäisen kerran Dylania, mutta ensimmäisen kerran livenä kuulin mestaria Pori jazzeilla 2014 heinäkuussa. Todennäköisesti se oli myös viimeinen kerta, vaikka mistäpä sitä tietää. Toivossa on hyvä elää. Kirjoitin jutun Porin jazzeista 2014 tähän blogiin.


Kun ostin ensimmäisen Dylanin levyn vuonna 2013, viinyylilevyn Highway 61 revisited, siitä tuli yksi tärkeimmistä vinyylilevyistä joita minulla on. Levyn avausraita, klassikkobiisi Like a rolling stone oli minulle tuttu kappale jo ennestään ja siksi ostin tämän levyn. Levyllä on toki paljon muitakin hyviä kappaleita, joista monet ovat hyvinkin pitkiä Dylanin tyyliin.
Dylanin omalaatuinen soundi ja persoonallisuus erottuivat edukseen menneinä vuosikymmeninä. On helppo tunnistaa Dylanin biisit ja soundi koska ei kukaan muu voi tehdä sellaista.



Kun David Bowie on minun mielestäni suurin kaikista pop-tähdistä niin Dylan ei ole kovin kaukana siitä. Jos luettelisin omia suosikkeja niin lista olisi ainakin pitkä, sanon nyt vaan että Bowie on suurin ja Dylan hänen jälkeensä kolmantena on John Lennon, joka kuoli vuonna 1980.
Mutta asiaan: minun omat suosikkialbumit Bob Dylanin tuotannosta ovat:

The Freewheeling´Bob Dylan, 1963
Highway 61 Revisited, 1965
Nashville Skyline, 1969
Blood on the Tracks, 1975
Desire, 1976

Asiahan on kuitenkin niin että joku toinen päivä suosikkini voi olla tuo ja toinen päivä ihan eri.
Arvostan sitä että Bob jaksaa vielä levyttää, laulaa ja kiertää keikoilla ja itse asiassa hyvä niin. Toivon Dylanille pitkää ikää ja menestystä vielä uralla. Ja eihän tuo uusin Fallen Angels- levykään huonosti ole menestynyt. Levy joka julkaistiin 20.5.2016.
Taidanpa ottaa kuunteluun taas lisää Dylanin tuotantoa. On se niin hienoa! Paljon onnea Bob-setä, 75-vuotta!


      -JONES-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti