perjantai 29. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 parhaat kotimaiset levyt TOP 6!



Listasin omasta mielestäni viime vuoden parhaat kotimaiset levyt.



1. CMX - Mesmeria 

CMX on minun suosikkibändi suomalaisen raskaamman rockin bändeistä.
Mielestäni albumi on alusta loppuun kiinnostava ja se on ehjä ja raikas kokonaisuus.
Levy on täynnä mielenkiintoisia tarinoita A.W.Yrjänän tyyliin. Kappaleet ovat monella tapaa tulkittavissa. Itseltäni tämä löytyy tottakai kokoelmastani. Se on paras ja itselleni tärkein levy vuodelta 2015. Levyn on tuottanut Arto Tuunela ja julkaisusta vastaa levy-yhtiö Ratas Music Group.
Jos löydät tämän levyn vinyylipainoksen niin siinä levyn kansitaide erottuu edukseen.


2. Tiisu - Elämän koulu

Tiisu, tämä suomalaisen rockin tulevaisuuden toivo on julkaissut debyyttialbuminsa jonka julkaisua varmasti monet odottivat. Niin minäkin. Levystä julkaistiin jo aiemmin tässäkin blogissa esitellyt biisit. Ne toimivat hyvin singlejulkaisuina. Mielestäni levyn nerous ja sen sisältörikkaus ovat kuitenkin paljon muutakin kuin nämä singlet. Joissain tapauksissa liika radiosoitto on jopa syönyt biisin loistoa. Olin Tiisun keikalla ja silloin tajusin miten hyvin nämä levyn biisit toimivat livenä.

3. Pariisin kevät - Musta laatikko

Pariisin kevään uusin albumi on nerokas ja moniselitteinen. Arto Tuunela on taas loihtinut hienoja tekstejä kynästä. Levy on muutakin kuin sen singlejulkaisut Haamupuhelu ja Outoja Aikeita. Tällä albumilla ei ole yhtään huonoa biisiä. Tämä on kokonaisuutena Pariisin Kevään tähänastisen tuotannon paras pitkäsoitto.

4. J.Karjalainen - Sinulle Sofia

Karjalainen is back! Kauan odotettu uusi albumi ei petä. Viimeksi oli mennyt mies ja Markku. Nyt on henkilökohtaisempaa materiaalia, hienoja tarinoita. Levyllä soittaa sama bändi kuin edellisellä "Et ole yksin" -albumilla. Bändi soittaa hyvin yhteen ja tätä pääsee todistamaan hyvin keikoilla. Se on yksinkertaisesti levy jolla soitetaan hyvää rock-musiikkia. Siinä on jotain sellaista fiilistä mitä ei voi selittää.


5. Jukka Poika - Elämäntyyli

Täyspitkä albumi Jukka Pojalta pitkästä aikaa. Uutta levyä saatiin odottaa kauan kunnes odotus  lopulta palkittiin. Levyllä on perinteistä Jukan suomi-reggaeta mutta myös konemusiikkia jota ei häneltä ole totuttu kuulemaan. Tämä ei ole paras mutta hyvä Jukka Pojan albumi ja kelpuutan sen omaan levyhyllyyni. Reggae, ok!


6. Eero Raittinen - Live at Suisto

Eero Raittinen, tämä suomirockin konkari on tehnyt väkevän paluun juurimusiikin pariin. Tämä platta on liveäänitys Hämeenlinnan Suistoklubilta ja Eeron taustalla soittaa The White Knuckles Trio.
Heti ensimmäisestä tahdista yhtyeen groove tempaa mukaansa ja saa hyvälle mielelle. Levy kuulostaa siltä kuin se olisi suoraan Amerikasta. Raittinen on hyvin uskottava ja rosoisella soundillaan viimeistelee levystä täydellisen kokonaisuuden.  Ei heti tule mieleen että äänessä on Eero Raittinen. Jos en näkisi levyn kantta voisin luulla tätä ulkomaalaiseksi esitykseksi. Koko bändi soittaa hyvin yhteen ja soittamisen ilo välittyy kuulijalle.

                                                                           
Vuosi 2015 oli täynnä hienoja julkaisuja, keikkoja ja tapahtumia. Minä ostin vuonna 2015 enemmän vinyylejä kuin koskaan aikaisemmin. Se on rahan menoa, mutta teen sen rakkaudesta musiikkiin. Toivon että vuosi 2016 tulee olemaan vähintäänkin mielenkiintoinen musiikkijulkaisujen suhteen. Onhan jo alkuvuodesta tavattu useita hyviä ja vähemmän hyviä levyjä. Tänä vuonna on luvassa paljon hienoja juttuja. Esimerkiksi legendaarinen levy-yhtiö Love Records viettää syksyllä 50-vuotissynttäreitään ja sen innoittamana on tehty elokuva Love Recordsista, sen tarinasta ja tekijöistä. Luvassa on myös paljon muita hienoja tapauksia mutta niistä lisää tuonnempana.


                                                         -Jones-








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti